Csokoládés puszedli

A puszedlira emlékeztető ropogós külső brownie lágyságú belsővel, kóstoljátok csak meg, az eredeti recept Martha Stewart Chocolate-Mint Crackles sütije, melynek hozzávalóin saját szánk íze szerint variáltunk, reméljük, hasonló az ízlésünk. De miért ne lenne az, Ti is szerettek sütni, én is szeretek sütni.

csokispuffancs.jpg

Hozzávalók (30 db):

30 dkg liszt

4 evőkanál holland kakaópor

1 csapott mokkáskanál só

1 teáskanál sütőpor

35 dkg étcsokoládé

12 dkg vaj

4 tojás

10 dkg kristálycukor

20 dkg nádcukor

15 dkg porcukor (ez majd a „panírozáshoz” szükséges)

Elkészítése

Az átszitált lisztet egy tálba tesszük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval.

A csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz fölött.  

A tojást habosítsuk fel a kristály- és nádcukorral.  

Öntsük sorban, egymás után a tojásos részhez az olvasztott csokoládét, majd a szárazanyagokat is.

Tegyük hűtőbe min. 2-3 órára, hogy formázható masszát kapjunk. Ha már tudunk vele dolgozni, gyúrjunk belőle 40 grammos golyókat. Hempergessük őket porcukorba és tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire.

Melegítsük elő a sütőt 155 fokra, süssük 12 percig őket.

Még jó, hogy szólt Kati, így gyorsan még beleírom, légkeverésesen 155 fok, hagyományos sütéssel 175 fok :)

Lapáttal egyenként szedjük át őket a rácsra, mert sütés után még nagyon puha, és hagyjuk kihűlni, ezalatt az idő alatt ropogós lesz a külseje.

Jó sütést, jó étvágyat!