Csokoládés puszedli
A puszedlira emlékeztető ropogós külső brownie lágyságú belsővel, kóstoljátok csak meg, az eredeti recept Martha Stewart Chocolate-Mint Crackles sütije, melynek hozzávalóin saját szánk íze szerint variáltunk, reméljük, hasonló az ízlésünk. De miért ne lenne az, Ti is szerettek sütni, én is szeretek sütni.
Hozzávalók (30 db):
30 dkg liszt
4 evőkanál holland kakaópor
1 csapott mokkáskanál só
1 teáskanál sütőpor
35 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
4 tojás
10 dkg kristálycukor
20 dkg nádcukor
15 dkg porcukor (ez majd a „panírozáshoz” szükséges)
Elkészítése:
Az átszitált lisztet egy tálba tesszük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval.
A csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz fölött.
A tojást habosítsuk fel a kristály- és nádcukorral.
Öntsük sorban, egymás után a tojásos részhez az olvasztott csokoládét, majd a szárazanyagokat is.
Tegyük hűtőbe min. 2-3 órára, hogy formázható masszát kapjunk. Ha már tudunk vele dolgozni, gyúrjunk belőle 40 grammos golyókat. Hempergessük őket porcukorba és tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 155 fokra, süssük 12 percig őket.
Még jó, hogy szólt Kati, így gyorsan még beleírom, légkeverésesen 155 fok, hagyományos sütéssel 175 fok :)
Lapáttal egyenként szedjük át őket a rácsra, mert sütés után még nagyon puha, és hagyjuk kihűlni, ezalatt az idő alatt ropogós lesz a külseje.
Jó sütést, jó étvágyat!