Csokoládés puszedli

A puszedlira emlékeztető ropogós külső brownie lágyságú belsővel, kóstoljátok csak meg, az eredeti recept Martha Stewart Chocolate-Mint Crackles sütije, melynek hozzávalóin saját szánk íze szerint variáltunk, reméljük, hasonló az ízlésünk. De miért ne lenne az, Ti is szerettek sütni, én is szeretek sütni.

img_20170710_063059_752.jpg

Hozzávalók (30 db):

30 dkg liszt

4 evőkanál holland kakaópor

1 csapott mokkáskanál só

1 teáskanál sütőpor

35 dkg étcsokoládé

12 dkg vaj

4 tojás

10 dkg kristálycukor

20 dkg nádcukor

15 dkg porcukor (ez majd a „panírozáshoz” szükséges)

Elkészítése

Az átszitált lisztet egy tálba tesszük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval.

A csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz fölött.  

A tojást habosítsuk fel a kristály- és nádcukorral.  

Öntsük sorban, egymás után a tojásos részhez az olvasztott csokoládét, majd a szárazanyagokat is.

Tegyük hűtőbe min. 2-3 órára, hogy formázható masszát kapjunk. Ha már tudunk vele dolgozni, gyúrjunk belőle 40 grammos golyókat. Hempergessük őket porcukorba és tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire.

Melegítsük elő a sütőt 155 fokra, süssük 12 percig őket.

Még jó, hogy szólt Kati, így gyorsan még beleírom, légkeverésesen 155 fok, hagyományos sütéssel 175 fok :)

Lapáttal egyenként szedjük át őket a rácsra, mert sütés után még nagyon puha, és hagyjuk kihűlni, ezalatt az idő alatt ropogós lesz a külseje.

Jó sütést, jó étvágyat!