Kifli

Készítsük be a mézes kakaót, jön a vajas-tejes kifli receptje.

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 2,5 dl tej
  • 25 g friss élesztő
  • 25 g olvasztott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

plusz 1-2 evőkanál tej a tetejére

kifli.jpg


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejben. A lisztet egy tálba szitálom, jöhet bele a só és az olvasztott vaj, majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát, kettéosztjuk, egyesével kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat 4-4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsire tesszük, a kiflik tetejét megkenjük kevés tejjel.

A sütőt hagyományos (alul-felül sütés) 210 fokra előmelegítjük, és a sütő aljába egy másik tepsiben vizet teszünk. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Jó étvágyat!