Meggyes pite

Pillanatsütinek hívom, mert az a pillanat jut eszembe róla, amikor pillanatok alatt elkészül, pillanatok alatt elfogy. Pardon, egy pillanat. És arról se feledkezzünk meg, hogy szerintem Mindenkinek lapul egy ilyen hűen őrzött sütireceptje a konyhakredencben. Ugye.

meggyespite.jpg

Hozzávalók:

150 ml kefír (a pohara lesz a mérőeszköz, nevezzük pohárnak)

4 tojás

1 pohár kristálycukor

1 csomag vaníliáscukor

1 pohár olvasztott vaj vagy étolaj

3 pohár liszt és benne elkevert 1 csomag sütőpor,

50 dkg magozott meggy

Elkészítése:

Előmelegítem a sütőt 180 fokra.

Kivajazok és kilisztezek egy 25x35 cm-es tepsit.

Egy tálban a hozzávalók sorrendjében - kivéve a meggyet - egymás után kikeverem a tésztát, vajazott, lisztezett tepsibe töltöm - na itt jön a meggy - rászórom a tetejére magozott meggyet.

Mehet az előmelegített forró sütőbe, 180 fokos sütőben 25 percig sütöm. 

Egyetlen pillanattal azelőtt, hogy teljesen kihűlne, bátran szeleteljük.

Jó étvágyat!