Meggyes pite
Pillanatsütinek hívom, mert az a pillanat jut eszembe róla, amikor pillanatok alatt elkészül, pillanatok alatt elfogy. Pardon, egy pillanat. És arról se feledkezzünk meg, hogy szerintem Mindenkinek lapul egy ilyen hűen őrzött sütireceptje a konyhakredencben. Ugye.
Hozzávalók:
150 ml kefír (a pohara lesz a mérőeszköz, nevezzük pohárnak)
4 tojás
1 pohár kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 pohár olvasztott vaj vagy étolaj
3 pohár liszt és benne elkevert 1 csomag sütőpor,
50 dkg magozott meggy
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Kivajazok és kilisztezek egy 25x35 cm-es tepsit.
Egy tálban a hozzávalók sorrendjében - kivéve a meggyet - egymás után kikeverem a tésztát, vajazott, lisztezett tepsibe töltöm - na itt jön a meggy - rászórom a tetejére magozott meggyet.
Mehet az előmelegített forró sütőbe, 180 fokos sütőben 25 percig sütöm.
Egyetlen pillanattal azelőtt, hogy teljesen kihűlne, bátran szeleteljük.
Jó étvágyat!