Répatorta

A soha ne mondd hogy soha tipikus esete nálam a répatorta. Nem pont az a fajta süti, amire ránézel és lázba hoz. Legalábbis én még a környezetemben nem találkoztam olyan emberrel, aki egyszercsak felkiáltott volna, hogy úgy megenne egy répatortát. Viszont pont az a süti, ami mindezek ellenére és ezzel együtt, könnyedén és gyorsan elkészíthető, elronthatatlan, meglepően finom vendégváró. Megszerettük, a Nyuszi is.

img_20170416_203730_562.jpg

Hozzávalók:

25 dkg barnacukor

1,8 dl étolaj

4 db tojás

400 g sárgarépa

30 dkg liszt

10 dkg dió

1 csomag sütőpor

½ kávéskanál szódabikarbóna

1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

1 csipet só

1 db citrom és 1  db narancs reszelt héja

A krémhez a tetejére:

20 dkg natúr mascarpone

1 citrom és narancs reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

sárgarépa (nyers, reszelt)

Elkészítése:

Mosd meg alaposan a sárgarépát, majd pucold meg és reszeld le, majd törd durva darabokra a diót.

Vékonyan vajazz és lisztezz ki egy 26 cm-es tortaformát, vagy kisebb kuglóf vagy muffinformákat..

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

Egy nagy tálban, a barnacukrot az étolajjal jól kikeverjük, és hozzákeverjük egyenként a tojásokat.

Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a durvára tört diót, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, összekeverjük, majd a barnacukros masszához keverjük, végül belereszeljük a citrom- és narancshéjat.

A kész süteményalapot a tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és, rátesszük a krémet. Tetejét reszelt sárgarépával díszíthetjük.

Jó étvágyat!